Sopraan Pauline Doolaard

De Nederlandse sopraan Pauline Doolaard is een veelzijdige zangeres, met een warm, helder en lenig stemgeluid.

Pauline begon haar klassieke zangstudie op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tijdens haar bachelor kreeg zij les van Rita Dams en in haar masterstudie daarnaast ook van Sasja Hunnego. Aan de piano werd zij gecoacht door Maurice Lammerts van Bueren. In 2017 behaalde zij in Den Haag met succes haar masterdiploma.
Pauline volgde lessen en masterclasses bij onder meer Dorothee Mields, Nelly Miricioiu, Jard van Nes, Peter Kooij, Johannette Zomer, Marcel Reijans, Meinard Kraak, Han Louis Meijer en Andrew Schröder.

Pauline is regelmatig als solist te horen in onder meer werken van Bach (diverse cantates), Mozart (Requiem & Krönungsmesse), Fauré (Requiem), Rossini (Petite Messe Solennelle), Vivaldi (Gloria), Mendelssohn (Hör mein Bitten) en H. Andriessen (Miroir de Peine). Ook soleerde zij met het Cello8ctet Amsterdam in de aria uit de Bachianas Brasileiras van Villa-Lobos. Als soliste werkte Pauline met dirigenten als Reinbert de Leeuw, Clarke Rundell, Bas Wiegers, Quentin Clare, Karel Deseure, Manoj Kamps, Frank de Groot en Anthony Zielhorst.

Pauline’s interesse in muziekstijlen is breed en reikt van oude muziek tot hedendaagse muziek. Een speciale connectie heeft zij met J.S. Bach, in wiens passies en cantates haar stem goed tot haar recht komt. Hoewel oratorium wellicht Pauline’s grootste liefde is – of in ieder geval haar eerste – vertolkt zij ook graag liederen van componisten als Schumann, R. Strauss, Debussy en Rachmaninov. Pauline zong hedendaagse werken met onder andere Het orkest van de 21e eeuw (Daugherty), Asko|Schönberg (L. Andriessen), Slagwerk Den Haag (Reich) en Orkest de Ereprijs.

In september 2013 stond Pauline in de halve finale van het Zangconcours Doorwerth.

Koorzanger

Naast solozang heeft Pauline een grote liefde voor ensemblezang, met name in koren. Zij zong in verschillende koren, zoals de Dutch National Opera Academy en het Groot Omroepkoor. Pauline is momenteel als koorzanger actief in het Laurens Collegium Rotterdam, o.l.v. Wiecher Mandemaker, dat samenwerkt met orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest. Als koorzanger zong ze onder dirigenten als Valery Gergiev, Yannick Nézet-Séguin, Nathalie Stutzmann, Ton Koopman, Jan Willem de Vriend, Martyn Brabbins, Marcus Creed, Markus Stenz en Giancarlo Andretta.

Zangles

Naast haar werkzaamheden als solo- en koorzanger geeft Pauline met veel plezier zangles in haar lespraktijk, aan zowel jongeren als volwassenen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten